May 25, 2011

Bors/Ciorba cu galustele
Ingrediente
3 cartofi
1 ceapa
1 ardei mare sau 2 mici
2-3 rosii
2 morcovi
patrunjel
sucul de la 1-2 lamaii/500ml-1l bors
se mai poate pune radacina/tulpina telina, radacina parunjel..
Galustele de gris
2 oua
6-8 linguri gris/fulgi quinoa
1 lingura patrunjel tocat marunt
sare
piper


Mod preparare
Ingredientele sunt pt o oala mare de 5 l daca se vrea sa se faca mai putin se injumatatesc cantitatile. Se taie legumele dupa preferinta si se pun la fiert in 4 l apa. 

Dupa ce au fiert legumele se fac galustelele de gris prin a mesteca oulele apoi se pune patrunjelul, sare ,piper si se incerca cu 6 linguri gris la inceput si se amesteca ,trebuie sa fie o pasta moale, nu tare, sa nu curga, daca curge se mai pune 1 lingura gris. Iar apoi cu o lingurita f mica se ia cate un pic de compozitia de gris si cu ajutorul degetului se da drumul in supa de legume.
Daca se desfac galustelele in supa inseamna ca nu e destul gris in compozitie si se mai adauga 1 lingura de gris. Depinde cat de mare este un ou. Dar mai mult de 6-8 linguri de gris nu se pun la 2 oua.Apoi se acreste supa cu 1-2 lamaii stoarse sau cu o jumatate sau 1 l de bors. La sfarsit se pune deasupra patrunjelul taiat marunt. Daca se doreste se 'drege' cu smantana ( 400 ml smantana).

Am mai facut galustelele si din fulgi de quinoa si au iesit foarte bune (se fac galustelele din fulgi de quinoa ca si cele de gris).

2 comments: